دومین ورزشگاهی که شاید خیلی ها دوست داشته باشن در موردش بدونن ورزشگاه " الدترافرود" هست که متعلق به باشگاه منچستر یونایتد هست . بدون هیچ گونه مقدمه میرم به سمت توضیحات و تاریخچه ی ورزشگاه.
OLD TRAFFORD
آدرس : انگلستان ، منچستر ، خیابان سر مت بازبی ، الد ترافورد
تاریخ شروع و اتمام ساخت : 1910-1909
گنجایش : 76,200 تعداد صندلی + 12 صندلی
تاریخچه :
الدترافورد یکی از مشهورترین و بزرگترین ورزشگاههای فوتبال در بریتانیا و جهان است . در اوضاع و احوالی که بسیاری از باشگاهها از ورزشگاههای قدیمی خود به محل هایی جدید نقل مکان میکنند ، منچستر الدترافورد را حفظ میکند و به جای رفتن به جایی دیگر همان ورزشگاه قدیمی را توسعه میدهد .
جايگاه تماشاگران در اين استاديوم كه در قسمت شمالی واقع شده، بزرگترين سقف بی ستون را در سراسر اروپا از آن خود كرده است . علاوه بر اين جايگاه محلهای زيبايی چون موزه يونايتد ، رستوران رد كافی ، اتاق ويژه جام ها و قسمت اداری در اين قسمت واقع شده و شكل بسيار مناسبی به آن داده است. قسمت جنوبی اين استاديوم نيز بسيار توسعه يافته و چشمها را بخود خيره می كند. در قسمت شرقی فروشگاه بسيار بزرگی واقع شده و در قسمت غربی نيز كه بيشتر به استرتفورداند معروف است درسالهای اخير تغييرات وسيعی داده شده و با رديف هايی اضافه شده كه آن را بسيارممتاز كرده است. ازجمله آثاری كه در اين قسمت ديده میشود. بدون ترديد مجسمه دنیس لا اسطوره تيم منچستر یونایتد است كه ابهت خاصی به اين استاديوم داده است. بابی چارلتون اسطورهٔ فوتبال انگلستان این ورزشگاه را « تئاتر رویاها » نامیده است .
« زیباترین و بهترین در نوع خود . فوقالعادهترین ورزشگاهی که تابه حال دیدهام . این ورزشگاه در دنیا نظیر ندارد و افتخار شهر منچستر است . اینجا خانهٔ تیمی است که در آن میتواند شگفتی بیافریند و ... » این جملات نویسندهٔ یکی از روزنامههای منچستر در روز پس از افتتاح ورزشگاه در سال ۱۹۱۰ است .
ورزشگاه الدترافورد حدود یک قرن عمر دارد . پیش از آن تیم منچستر ورزشگاهی کوچک و قدیمی داشت و الدترافورد به عنوان خانهٔ جدید باشگاه در غرب شهر منچستر بنا شد . الدترافورد در آن دوران با هزینهای معادل ۶۰ هزار پوند ساخته شد که در زمان خود رقمی سرسام آور بود . آرچینا لیچ مهندس معروف اسکاتلندی طراح این ورزشگاه بود . او ورزشگاههای معروف وایت هارت لین در شمال شهر لندن و همدن پارک در شهر گلاسگو را نیز طراحی کرده است . الدترافورد در سالهای ۱۹۱۱ و ۱۹۱۵ فینال جام حذفی انگلیس را برگزار کرد و در سال ۱۹۲۰ پذیرای بیشترین تماشاگر در بازی منچستر یونایتد مقابل آستون ویلا بود .
در جنگ جهانی دوم اُلدترافورد در بمباران نیروی هوایی آلمان بشدت آسیب دید و تیم منچستریونایتد از ۱۹۴۶تا ۱۹۴۹ بازیهای خود را در ورزشگاه مین رود باشگاه منچستر سیتی برگزار میکرد . برای جام جهانی ۱۹۶۶ ورزشگاه الدترافورد بازسازی شد و بازی مجدد فینال جام حذفی سال ۱۹۷۰ بین چلسی و لیدز در این ورزشگاه برگزار گردید .
الدترافورد اولین ورزشگاه انگلیس در دهه ۱۹۷۰ به حساب میآید که در آن حصار نصب کردند تا تماشاگران متعصب خشمگین نتوانند به زمین مسابقه حمله کنند
نظرات شما عزیزان: